website maker

VÄLKOMMEN TILL INSIKTEN

”Det är som att bo i en familj”

Insikten är ett HVB-hem för pojkar mellan 14-18 år som är i behov av den lilla kontexten och små personalgrupper.

Hos oss utvecklas ungdomarna i en strukturerad miljö och med stöd av evidensbaserade metoder och förhållningssätt. Känslan hos oss är familjär och personalens professionalism förstärks med hjärta och engagemang.

En omtänksam och varm stämning är det man reagerar på när man besöker oss.

Vår värdegrund bygger på Delaktighet och Engagemang med en Långsiktighet. De ledorden strävar vi efter ska genomsyra all vår verksamhet - från behandlingsinsatser till hållbarhet och arbetsmiljöarbetet.

Vi tror på helheten. Alla pusselbitar skall passa i en människas liv. Därför arbetar vi och skapar möjligheter på många olika plan.

Utöver nätverk och behandling tänker vi också på:

  • God hälsa som handlar om vad vi stoppar i oss, därför jobbar vi med att etablera goda matvanor. Det handlar om maten, att laga på svenska och ekologiska råvaror men också att få en lugn och trivsam miljö kring matbordet.
  • Positiva förväntningar och förutsägbarhet bland annat genom våra traditioner. På våren har vi den årliga fotbollsturneringen och på vintern det stora julbordet. Vi bakar på kanelbullens dag och äter självklart våfflor på våffeldagen för att nämna några av våra traditioner.
  • att bli attraktiva på arbetsmarknaden därför får våra ungdomar chansen att ta körkort.

Vi har med vårt engagemang, flexibilitet och sätt att arbeta i den lilla kontexten ofta möjlighet att sy ihop individuella lösningar för pojkar som har många misslyckade placeringar bakom sig. Vårt lagrum är Sol & LVU.

Vår primära målgrupp är pojkar 14-18 år inom NPF eller social problematik. Men vi har även utsluss och stödboende för pojkar 16-20 år. Insikten HVB har funnits i 20 år. Vi har 3 enheter.Förutsägbarhet skapar meningsfullhet.
Delaktighet skapar sammanhang.

Mobirise

MARIELUND
Ligger ca. 2 km ut på landet i en fantastiska natur. Här bor fem killar.
Vi är sex fast personal och är alltid två som jobbar när huset är fullt och en som sover kvar på natten.

GULA VILLAN
Ligger centralt i Sala med tillstånd för två klienter. Här jobbar i snitt fem medarbetare och vid full beläggning kan det vara dubbel bemanning. Vi är fem fast personal och för det mesta är vi två som jobbar när huset är fullt.

Mobirise
Mobirise

VITA VILLAN
Ligger centralt i Sala med tillstånd för tre klienter. Här jobbar i snitt fem medarbetare och vid full beläggning så är det som oftast dubbel bemanning. Vi jobbar själva och en som sover kvar på natten.

Adress
Fridhemsgatan 15
733 39 Sala

Epost: patrik.olsson@insikten.info                    
Tel:
070-775 03 66