Insikten växer!

Insikten webb - bilder rektangulära

Nu är vi fler Insikten Familjehem än någonsin!

Insikten-familjen sträcker sig hela vägen från Dalarna till Skåne. Tänk vilken skillnad vi gör tillsammans, varje dag!

Vi är så otroligt glada och stolta över alla er Insikten Familjehem och den fantastiska insats ni gör för våra placerade barn och ungdomar! Vår organisation fortsätter att växa, det ser vi som ett kvitto på hur vårt samarbete gör skillnad för många på riktigt. Förtroendet för Insikten Familjehem skapar ringar på vattnet och nu är vi fler familjehem än någonsin. Det förtroendet ska vi givetvis förvalta på bästa sätt tillsammans med dig – genom kompetens, utveckling och sammanhållning. Och vi ska ha roligt på vägen! Träffar, tävlingar och annat väntar som du inte vill missa. Nu kör vi!

Vem? Sandra Gustavsson
Ålder: 36
Familj: Man, tre söner och en dotter
Bor: I Skövde
Favoritresmål: Runt Medelhavet och på grekiska öar. Drömmer om att resa till Maldiverna.

1. Varför valde du att jobba hos Insikten? Det var genom en tidigare kollega, som jag hörde talas om Insikten. Det verkade vara ett stabilt och genuint företag med en fin människosyn och framtidsvisioner. Jag hade länge arbetat som familjehemskonsulent på ett annat företag och ville testa något nytt och få nya utmaningar. Insikten hade det jag sökte.

2. Vad är det bästa med ditt jobb? Att få träffa många olika människor med olika bakgrund och att få göra skillnad. Även att få lära sig nya saker hela tiden, det är ett omväxlande arbete där det händer mycket

3. …och det svåraste med ditt jobb? Att man som familjehemskonsulent behöver ha kunskaper inom många områden då vi tar emot komplexa uppdrag. Vi konsulenter behöver ständigt utveckla vår handledning och arbetsmetoder för att kunna ge ett gott stöd till våra familjehem.

4. Vilken är din personliga superkraft? Jag är en människokännare och anser mig kunna läsa av människor och situationer, vilket är till nytta i arbetet som familjehemskonsulent.

5. Vad gör du helst en ledig dag? Umgås med familjen och tränar.

En dag att umgås, lära sig något nytt och utbyta erfarenheter – det är helt enkelt vad Insiktens nätverksträffar handlar om! Efter att börjat så smått förra året blev vi väldigt glada över responsen som verkligen överträffade alla förväntningar. Därför kör vi nu vidare med Insiktens nätverksträffar under hela 2024. Vi ser fram emot att träffas. Hjärtligt välkommen!

fff Umgås med familjen och

Välkommen till årets träffar! Håll utkik efter din inbjudan med ytterligare info.

1 juni: Norrköping, Syd och Norr
28 september: Jönköping, Syd
5 oktober: Stockholm, Norr
30 november: GALA I Sala, alla Familjehem

Nätverksträffarna är alltid kostnadsfria för alla deltagare!

”Det var roligt och inspirerande att träffas och höra hur andra gör”
”Bra att kunna ta upp även sådant som är problematiskt”
”Intressant att få höra om Insiktens planer och annat nytt som händer”
”Vi fick nya bekanta som vi hållt kontakten med sedan förra träffen”

Renee Myhrán tipsar om ”Min egen bok” med samlade barndomsminnen som hon gjort till sina familjehemsbarn genom åren!

– Det var när vi fick våra första famljehemsbarn som jag tänkte att jag ville dokumentera deras tid hos oss i en bok, ”Min egen bok”, med personliga och positiva minnen från deras barndom. Med åren har det blivit många böcker, och de barn som vuxit upp med boken har senare berättat vilken positivitet och glädje det inneburit att ha dessa minnen från uppväxten, särskilt då man kanske tidigare hade en tuff start i livet. I boken klistrar vi in allt från foton och teckningar till biobiljetter och födelsedagskort… Vi skriver ner tankar som barnen kanske delar med sig av och reflekterar över, och även t ex positiva omdömen från lärare i skolan eller mål de klarat i sport eller andra fritidsaktiviteter. Bara fantasin sätter gränser! Ofta är barnen engagerade och vill gärna själva vara med och ”fylla på” med material i sin bok. Den dagen barnen flyttar ut har de med sig boken med minnen vidare i livet. För oss är ”Min egen bok” verkligen uppskttat, så den idén vill jag gärna dela med mig av till andra familjehem!

En egen bok. För barn som haft en tuff start i livet är det värdefullt att ha positiva minnen med sig att kunna gå tillbaka till.

Företagsinformation

Klicka för att komma till respektive företags
sida på Allabolag.

Företagsinformation

Klicka för att komma till respektive företags
sida på Allabolag.